TCV is a moment, a trip, a wish, an hobby, a passion. Is society, vanity, intuition, ambition. Is a picnic, a glass of wine, an aperitif, a coffee. You could choose to leave the game even you could make your self comfortable in this charming verandah whatching what could happen when you choose to be who you are. Welcome to "The Charming Verandah".

2011/10/25

IT'S HALLOWEEN TIME

Il 31 ottobre si avvicina... E mentre le Jack o' Lantern iniziano ad illuminare le notti americane noi inauguriamo la settimana di halloween preparando una pumpkin pie secondo una vecchia ricetta ottocentesca tramandataci dalla gentile mano di Mrs.Beeton.


INGREDIENTI:


Per la Base:
Pasta frolla


Per la farcitura:
1 Zucca
3 Uova
Latte q.b.
Zucchero semolato q.b.
Mezzo cucchiaino di scorza di limone grattugiata
Un pizzico di cannella in polvere e di zenzero grattugiato
Un pizzico di sale


Procedimento:
Preparate la pasta frolla. Mondate la zucca e tagliatela in pezzi rimuovendone i semi.
Bollite in acqua leggermente salata finchè non sarà morbida. Scolatela bene e riponetela in una ciotola. Schiacciate la zucca con una forchetta fino ad ottenere una purea piuttosto consistente, aggiungete dunque le uova intere, zucchero a piacere, le spezie. Versate tanto latte quanto necessario per ottenere una pastella densa.
Stendete la pasta frolla in una tortiera imburrata e versatevi il composto ottenuto.
Cuocete in forno a 180°per circa 40-45 min .
Servite calda.
Dosi per 6/7 persone.




La nostra fantastica torta è pronta... Noi l'accompagniamo con un cucchiaio di yogurt alla cannella ed i nostri immancabili fiori di thè verde del Fujian e Camelia.
Enjoy it!!!


October 31th is coming...just as jack' o lantern is starting to light up american's nights, we're introducing halloween's week preparing a pumpkin pie as an old ninetheenth-century recipe from the gently Mrs. Beeton's hand.
Ingredients:


For The Pastry:
Short-Crust


For the filling:


1 pumpkin
3 eggs
milk
castor sugar
1/4 of teaspoonful of grated lemon-rind
1 pinch each of cinnamon and ginger
salt


Peel and slice the pumpkin, remove the seeds, boil it in slightly-salted water until tender, and pass it trough a fine sieve. Beat and add the eggs, sweeten to taste, put in the lemon-rind, cinnamon and ginger and stir in gradually sufficient milk to reduce the consistency to that of thick batter. turn the mixture into a pie-dish lined with short-crust paste, cover and bake in a moderatly hot oven from 40 to 45 minutes. Serve hot. Sufficient for 6 or 7 persons.
Our gorgeous pumpkin pie is ready... We serve it with a spoon of cinnamon yogurt and a hot cup of our special fujian's green tea and camellia sinesis.
Enjoy it!!!



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